Poperinge heeft voortaan ook een fietsstraat

Redactie KW

Tussen het kruispunt met de Boomgaardstraat en het kruispunt met het Busseniershof beschikt De Werf in Poperinge voortaan over een fietsstraat .

Het stadsbestuur van Poperinge heeft een fietsstraat ingevoerd in de Werf bij Freinetschool de Torteltuin, tussen het kruispunt met de Boomgaardstraat en het kruispunt met het Busseniershof. Een fietsstraat is een relatief nieuw concept in de wegcode en wordt gesignaleerd door verkeersborden F111 en F113.

Fietsers zijn er de belangrijkste weggebruikers en mogen er de helft van de rijbaan gebruiken. Motorvoertuigen hebben toegang tot fietsstraten, maar mogen de fietsers niet inhalen. De snelheid mag in een fietsstraat nooit hoger liggen dan 30 kilometer per uur.

Deze aanpassing is een proefproject dat de verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers in de Werf wil verbeteren, gelet op het smalle wegprofiel met gemarkeerde parkeerstroken. De maatregel werd tijdens een overleg van het stadsbestuur met de schooldirectie van de Torteltuin voorgesteld als alternatief voor een eerdere vraag naar eenrichtingsverkeer.

(AHP – Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier