Politiezone Vlas kan nieuwe mobiele camera’s op verschillende manieren inzetten

Redactie KW

De politiezone Vlas (Kortijk, Kuurne en Lendelede) nam een tweede mobiele snelheidscamera in gebruik.

“Die camera’s zijn niet meer gebonden aan een vaste plaats (zoals een flitspaal) en moeten ook niet in een politievoertuig ingebouwd worden”, zegt hoofdinspecteur Bjorn Bouckaert van Vlas.

De drie gemeenten uit de zone zetten in op een maximale veiligheid. Naast een uitgebreide waaier aan preventieve en sensibiliserende acties, spelen voor de drie gemeentebesturen dagelijkse snelheidscontroles daarbij ook een belangrijke rol. De tweede snelheidscamera werd vandaag voorgesteld langs de Rijksweg N36 ter hoogte van het kruispunt met de Hulstestraat (aan de NV De Lille). “Bijna symbolisch”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V) van Lendelede. “Hier gebeurde onlangs nog een ongeval met 2 dodelijke slachtoffers. Ik weet bij ervaring dat het hier op die plaats soms moeilijk is om de 70 km/u te respecteren, maar het is een absolute noodzaak willen we dergelijke drama’s voorkomen. En alle middelen zijn goed om dat doel te bereiken.”

Op driepikkel of in vuilnisbak

“De nieuwe snelheidscamera’s kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk op een driepikkel of ander statief in de graskant langs de weg of in een al gekende aangepaste (groene) vuilnisbak geplaatst worden. De agent die een camera via wifi bedient kan zijn auto (meestal anoniem) tot op 50 meter afstand van die camera plaatsen. Zo een camera kan tot 6 rijstroken ver flitsen en doet dat ook in beide richtingen. Het is de bedoeling om daar in de toekomst een ANPR-module in te bouwen zodat ook de nummerplaten herkend worden.”

“Vlas heeft nu in haar zone 24 vaste flitspalen, 1 flitswagen met vaste camera en 2 nieuwe mobiele camera waarmee we nu in alle straten snelheidscontroles kunnen doen”, aldus communicatieverantwoordelijke Thomas Detavernier.

(IB – Foto FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier