Politiezone Gavers drijft inspanningen tegen dodehoekongevallen op

Redactie KW

Na twee fatale dodehoekongevallen met vrachtwagens in 2014 drijft de Zuid-West-Vlaamse politiezone Gavers de inspanningen tegen de problematiek op.

Zo zullen vijfde en zesdejaarsstudenten lager onderwijs lessen krijgen. Het project werd woensdag in Deerlijk voorgesteld. Ze krijgen daarvoor steun van de provincie West-Vlaanderen en enkele private partners.

Hoewel er de jongste jaren een structurele daling van het aantal dodehoekongevallen door het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid werd vastgesteld, willen de politizone Gavers en de provincie West-Vlaanderen toch de aandacht blijven vestigen op de problematiek.

Gavers werkte een lessenreeks uit voor de scholen uit Deerlijk en Harelbeke. Die sluit aan bij de lopende campagne van de provincie West-Vlaanderen, gericht aan fietsers en vrachtwagenchauffeurs. “Ik hoop dat dit voorbeeld uit het zuiden van onze provincie uitgedragen wordt. Het is en blijft de bedoeling om het aantal verkeersdoden en slachtoffers in West-Vlaanderen naar nul te brengen”, aldus gouverneur Carl Decaluwé.

(Belga – Foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier