Politie Zone RIHO doet meer en langere alcoholcontroles

Redactie KW

‘De nacht van de verkeersveiligheid’ van vorige week ligt zwaar op de maag van zonechef Curd Neyrinck van de politiezone RIHO. Van de toen 370 gecontroleerde chauffeurs waren er maar liefst 7,8 procent geintoxiceerd.

“Dat is een veel te hoog percentage en we gaan de alcoholcontroles van 12 tot 31 december sterk opdrijven”, zegt de zonechef.


Bij alcoholcontroles in de provincie zijn er gemiddeld 5 procent geïntoxiceerden. “We kunnen cijfers daaromtrent niet altijd vergelijken, maar 7,8 procent alcohol geïntoxiceerden tijdens de zo goed aangekondigde ‘Verkeersveilige Nacht’ van vorige week is veel te veel”, aldus Curd Neyrinck. “We zullen er alles aan doen om tijdens de komende weken dat percentage naar beneden te halen. Van 12 december tot en met oudejaarsnacht doen we de controles in 12 blokken van 8 uur aan een stuk (vooral ook ‘s avonds en ‘s nachts). Er zal geen enkel weekend zijn zonder alcoholcontrole. We zullen niet alleen controleren met vaste posten, maar ook met mobiele posten, die af en toe een wagen uit het verkeer zullen halen. Iedereen is dus gewaarschuwd.”

De zonechef zegt dat het vooral de leeftijdsgroep van 35 tot 40 jaar is die een serieus probleem vormen.

Nationale actiedag tegen woninguinbraak

Donderdag 11 december is er een ‘Nationale Actiedag tegen woninginbraak’ “Om burgers, scholen instellingen eens zelf te doen nadenken hoe ze hun woning, straat of buurt veilig kunnen houden”, zegt burgemeester Luc Martens (CD&V). “In de stadhuizen van Roeselare en Izegem en in het gemeentehuis van Hooglede staat een infostand en is er een preventieadviseur aanwezig. Op de Facebookpagina’s van politie en gemeenten staan de hele dag tips rond inbraakbeveiliging.”

Van 6 december tot 3 januari is er ook weer de actie ‘Meer controles dan je denkt’, gericht tegen de gauwdiefstallen. “De actie concentreert zich vooral in de winkelstraten en -centra en gebeurt vaak door agenten in burger”, vervolgt de burgemeester. “Bij de handelaars werden er preventief 750 affiches bedeeld. Wie verdachte handelingen opmerkt belt best naar de politie op 051 26 26 20 (niet dringende info) en 051 26 26 26 (dringende hulpverlening).

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier