Politie wijzigt verkeersverloop aan ‘t Zand en de Vrijdagmarkt

© MDW
Redactie KW

Sinds afgelopen maandag werd een nieuwe fase van de heraanleg van ‘t Zand aangevat.

Het aanvankelijk voorgestelde verkeersverloop voor deze nieuwe fase van de heraanleg blijkt echter onvoldoende beschikbare ruimte te bieden om het autoverkeer, het fietsverkeer, de voetgangers en de exploitatie van de bushaltes aan de luifel op een verkeersveilige manier te organiseren. De politie besliste daarom om het verkeersverloop aan te passen om de verkeersveiligheid van alle weggebruikers te kunnen verzekeren.

Vanaf vandaag blijft de Boeveriestraat afgesloten voor het autoverkeer ter hoogte van de Vrijdagmarkt/Koning Albert I-laan. Op de Vrijdagmarkt blijft het autoverkeer ter hoogte van de Hauwerstraat verplicht rechtsaf rijden, zoals tijdens de huidige fase. In de Hauwerstraat blijft het verkeersverloop hetzelfde zoals in de huidige fase. Het verkeer met bestemming centrum blijft toegelaten en mogelijk langs de Koning Albert I-laan vanaf de Unescorotonde, langs het Concertgebouw. De verbinding tussen de Zuidzandstraat en de Noordzandstraat verdwijnt definitief in deze fase. Het auto- en fietsverkeer in de Noordzandstraat is onderbroken vanaf de Artoisstraat (kruispunt inbegrepen) tot voorbij het kruispunt met de Hoefijzerlaan.

Sinds 14 september kan het busverkeer ook weer gebruik maken van de busluifel naast het Concertgebouw en kan het verkeer van de Unescorotonde ook weer van deze weg gebruik maken om naar de tijdelijke weg over ‘t Zand richting Zuidzandstraat te rijden. Behoudens onvoorziene omstandigheden is het einde van deze werkzaamheden voorzien tegen 8 januari 2018.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier