Politie van Knokke gaat golfkarretjes strenger aanpakken

30/06/16 om 10:28 - Bijgewerkt om 10:28

"Ook voor hen gelden de spelregels van de wegcode als ze zich met hun golfwagen op de openbare weg begeven", aldus politiewoordvoerster Isolde Van Eenooghe van PZ Damme/Knokke-Heist. Er komt een informatiebrochure.

Politie van Knokke gaat golfkarretjes strenger aanpakken

De golfwagen is een vaste waarde in het straatbeeld van Knokke-Heist. Veel inwoners, tweede verblijvers en toeristen karren er ook naast het golfterrein in rond. In de nieuwe flyer somt de politie belangrijke parkeer- en verkeersregels op, die extra aandacht vragen van golfwagenbestuurders. Na de sensibiliseringsperiode plannen ze kleinschalige, gerichte controles.

"Vooral het parkeergedrag kan beter", zegt Isolde Van Eenooghe. "Veel gekozen parkeerbestemmingen zijn de oversteekplaatsen voor voetgangers en voet- en fietspaden. Dit brengt de veiligheid van de andere weggebruikers in gevaar en is een doorn in het oog van zij die zich wel correct parkeren." Andere aandachtspunten zijn het dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van alcohol en hoffelijkheid in het verkeer.

Nummerplaat

Een bijzonder aandachtspunt in de flyer is de verplichte nummerplaat voor golfkarren. "Elke golfwagen moet tegen 11 december een officiële nummerplaat hebben," zegt Isolde Van Eenooghe. "De nummerplaat maakt het voor ons mogelijk om de eigenaar van een golfwagen snel te identificeren en bij een verkeersovertreding op te treden." De karren die sinds april 2014 in omloop zijn en de golfwagens die meer wegen dan 350 kg, moeten al een nummerplaat hebben.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!