Politie pakt voor winterse alcoholcontroles uit met 'vliegende brigades'

15/11/16 om 08:03 - Bijgewerkt om 08:02

Om verklikkers via sociale media te snel af te zijn, gaat de politie voor de nieuwe bobcampagne meer dan ooit inzetten op vliegende brigades.

Politie pakt voor winterse alcoholcontroles uit met 'vliegende brigades'

Dat schrijven de kranten van Mediahuis dinsdag. Agenten blijven dan maar een kwartier op één plek staan om dan snel in te pakken en op een andere locatie op te duiken. "We willen de kwaliteit van onze controles verhogen. Daarom moeten onze politiediensten slim te werk gaan. En dat kan door snelle en korte controles te organiseren. Tijdens de komende bobcampagne zal je die nog vaker zien", klinkt het op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

De politie gaat tijdens de campagne, die al eind deze maand start, ook werk maken van extra patrouilles. Zij moeten vooral focussen op opvallend rijgedrag. Ze stelt zich 250.000 alcoholcontroles tot doel, evenveel als vorig jaar. Dat streefcijfer werd toen nog makkelijk gehaald.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!