Politie Knokke-Heist rolt cameranetwerk verder uit

Joachim Coens (burgemeester Damme) en Leopold Lippens (burgemeester Knokke-Heist), hoofdcommissaris Steve Desmet en commissaris Philippe Vandierendonck bij de nieuwe, kwalitatief hoogwaardige camera's. © DM
Redactie KW

Sinds donderdag beschikt de politie over 22 draaibare en 8 vaste bewakingscamera’s in Knokke-Heist.

Naast twee automatische nummerplaatlezers krijgt de politie er ook een ANPR-wagen bij. De combi is uitgerust met drie slimme camera’s die de nummerplaat van stilstaande en voorbij rijdende wagens leest en deze automatisch vergelijkt met de algemene politiedatabank, de databank voor niet verzekerde voertuigen en een eigen lokale databank. Bovendien wordt op vijf nieuwe locaties binnenkort een draaibare camera geplaatst.

Hotspots

De ANPR en bewakingscamera’s staan langs belangrijke in- en uitvalswegen maar ook op locaties waar veel mensen samenkomen. Vooral de uitgangsbuurten, winkelstraten en plaatsen waar belangrijke evenementen doorgaan zijn belangrijke hotspots. Vorig jaar rukte de politie in Knokke-Heist 210 keer uit voor incidenten die de cameraoperatoren live vaststelden. Dankzij de nummerplaatlezers kon men vorig jaar 249 auto’s onderscheppen. Eén op vijf van de onderschepte wagens werd inbeslaggenomen.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier