Politie houdt permanent oogje in het zeil aan Kruispoortbrug

11/10/16 om 08:19 - Bijgewerkt om 08:16

Vooral voor fietsers heeft de defecte brug grote gevolgen.

Politie houdt permanent oogje in het zeil aan Kruispoortbrug

Wie de Kruispoortbrug II in tegengestelde richting wil nemen, neemt best zijn fiets aan de hand. "We proberen zo snel als mogelijk met alle betrokken instanties een oplossing uit te werken", klinkt het bij de politie.

Voor het autoverkeer zijn de gevolgen van de defecte Kruispoortbrug intussen bekend. De omleidingen langs de Dam- en Gentpoort zijn duidelijk aangegeven en verlopen voorlopig vlot. Voor het fietsverkeer zijn de gevolgen groter. Fietsers dreigen de komende maanden een omleiding van ruim twee kilometer te moeten volgen. Om dat te vermijden reden de jongste dagen heel wat fietsers de Kruispoortbrug II, die vlak naast de weggehaalde brug ligt, over in tegengestelde richting.

Extra controle

Om gevaarlijke situaties en ongevallen in de toekomst te vermijden staan sinds maandagochtend enkele agenten aan het fietsknooppunt om de doorgang in goede banen te leiden. "Op de drukke momenten zullen er verschillende agenten aanwezig zijn om de veiligheid te garanderen. De rest van de dag zal er altijd één agent aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden", zegt de woordvoerder van de Brugse politie. De komende dagen wordt bekeken welke oplossingen er mogelijk zijn. Ook het aanpassen van de verkeerslichten - het groene licht voor de passage over de weggehaalde Kruispoortbrug I is nutteloos geworden - staat op het programma. Wie de komende dagen met de fiets in tegengestelde richting wil, neemt het best zijn fiets aan de hand. Een van de opties is een tijdelijke fietsersbrug. Het valt af te wachten of dat praktisch haalbaar is.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!