Politie even op briefing: ‘t Zand in Brugge meteen herschapen tot parking

Redactie KW

Voornamelijk ging het om toeristen die niet doorhadden dat ze daar helemaal niet mochten parkeren.

Opvallend zicht op ‘t Zand in Brugge gistermiddag. Daar had een 25-tal bestuurders zich doodleuk bovengronds op het grote plein geparkeerd. De politie had dan ook even werk om alle overtreders op te schrijven. Maar het werd een lucratieve middag. Want elke bestuurder kreeg een boete van 110 euro. Een snelle rekensom: de foutparkeerders leverden gistermiddag 2.750 euro op.

De mens is duidelijk een kuddedier. Want hoewel overal aangeduid staat dat het verboden is om op ‘t Zand te parkeren, stonden er gistermiddag op een gegeven moment toch meer dan twintig wagens. Die stonden fraai in lijnen geparkeerd. Voornamelijk toeristen die niet doorhadden dat ze daar helemaal niet mochten parkeren.

Anderhalf uur geen controle

Het is niet uitzonderlijk dat toeristen het plein voor een gratis parking aanzien, maar meestal kan de politie kort op de bal spelen. Op die manier krijgen de foutparkeerders geen navolging van anderen. “Maar gistermiddag lag dat even anders”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. “Er was toen anderhalf uur geen controle omdat het personeel een briefing kreeg over het nieuwe mobiliteitsplan. En lap, het was van dat!”

Toen de agenten de situatie nadien opmerkten, schoten ze onmiddellijk in actie. Alle bestuurders vlogen op de bon. Omdat er heel wat buitenlanders tussen zaten, kon de politie niet anders dan die opwachten. Zij moeten voor dergelijke overtredingen namelijk onmiddellijk betalen.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier