Politie Damme/Knokke-Heist steunt BIVV-campagne met extra snelheidscontroles

06/10/14 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:38

Bron: Kw

De lokale politie van de zone Damme/Knokke-Heist steunt de nieuwe Go for Zero-campagne 'Waarom reed jij zo snel' van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) met extra controles.

Politie Damme/Knokke-Heist steunt BIVV-campagne met extra snelheidscontroles


"De strijd tegen overdreven snelheid is een prioriteit voor ons korps," stelt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "De campagnes en controles blijven nodig om hardrijders te tonen dat overdreven snelheid niet thuishoort in het verkeer."

De politie steunt de nieuwe BIVV-campagne met extra snelheidscontroles. De nadruk ligt zoals bij de Bob-campagne op kleine, gerichte acties en de patrouilles hebben extra aandacht voor bestuurders met 'sportief' rijgedrag. "In de strijd tegen verkeersonveiligheid zet het korps veel personeel en middelen in. De aanpak van de 4 grote 'killers' in het verkeer: een overdreven of onaangepaste snelheid, rijden onder invloed van alcohol of drugs, gsm'en achter het stuur én het niet dragen van de gordel is een prioriteit in ons handhavingsbeleid."

(DM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!