Pleidooi voor insleuving sporen in Lissewege

Redactie KW

De handelaars van Lissewege en de Fietsersbond Brugge pleiten voor de insleuving van de sporen als de spoorwegovergang moet verdwijnen.

Infrabel wil op termijn de spoorwegovergang laten vervangen in Lissewege. Door het toenemend aantal goederentreinen van en naar Zeebrugge zouden de Lissewegenaars al snel 24 minuten per uur voor een gesloten overweg staan. Ze lieten daarom een studie maken en zochten naar alternatieven voor de spoorwegovergang. Daarbij werd bekeken of de sporen kunnen ingesleufd worden of er een onderdoorgang mogelijk is enkel voor voetgangers en fietsers of een éénbaanstunnel voor het verkeer.

De Fietsersbond en de handelaars van het witte polderdorp willen niet wachten tot Infrabel zelf met definitieve plannen voor de dag komt. “In Lissewege wordt er gekozen voor de insleuving van de sporen en die keuze heeft niets anders dan voordelen voor de bewoners en de handelaars”, meent Xavier Robeyns van Fietsersbond Brugge. “Een tunnel zou gevaarlijk zijn omdat zowel voetgangers, fietsers als autoverkeer daar door moeten. Vrachtwagens zouden verboden zijn waardoor de bevoorrading van de handelszaken moeilijk zou worden en de helling zou niet gemakkelijk te nemen zijn door fietsende senioren. Met een insleuving is Lissewege beveiligd voor gevaarlijke transporten waarmee eerder al zware treinongevallen gebeurd zijn en wordt de hoofdstraat niet afgesloten, zelfs niet tijdens de periode van de werken voor het insleuven van de sporen.”

(SR-foto SR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 11 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier