Plannen voor nieuwe en tijdelijke Kruispoortbrug in finale fase

18/05/17 om 16:31 - Bijgewerkt op 19/05/17 om 12:09

De Kruispoortbrug I in Brugge werd eind vorig jaar weggehaald nadat ernstige schade was vastgesteld.

Plannen voor nieuwe en tijdelijke Kruispoortbrug in finale fase

Oorzaak was een gescheurde hoofdligger. Het plaatsen van de tijdelijke ophaalbrug is geen eenvoudige opdracht. De brug moet geschikt zijn voor het wegverkeer, maar moet ook vlot geopend kunnen worden voor de binnenschepen op het kanaal Gent-Oostende. Met de keuze voor een volledig nieuwe brug, werd voor het meest ingrijpende scenario gekozen. Eerder maakte waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal al bekend dat in dat geval een termijn van vier jaar realistisch is. Maar zo lang zal Brugge gelukkig niet moeten wachten op een nieuwe brug voor het uitgaande verkeer. De tijdelijke brug is een goede zaak voor de verkeersveiligheid en voor al het verkeer dat nu nog alle dagen sterke hinder ondervindt.

Op dit moment worden de plannen gefinaliseerd. Het is de bedoeling om zodra de omgevingsvergunning verkregen is te starten met de werken. Het grootste deel gebeurt achter de schermen, namelijk het bouwen van de brug in een staalatelier. Vermoedelijk wordt de brug zelf in augustus op terrein geïnstalleerd. Op dit moment is het nog niet duidelijk waar de brug precies zal komen te liggen. Daarvoor wordt nog gewacht op een beslissing van de Vlaamse regering over het dossier Stadsvaart.

(MDW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!