Pittem investeert in waterbeheersing en wegenwerken

Redactie KW

Tijdens de voorbije gemeenteraad op maandag 22 december stond onder andere het gemeentebudget voor 2015 op de agenda.


Hierin zaten onder meer flink wat investeringen vervat. Zo werden de geplande werken aan de bufferbekkens, waarin het verhogen van de capaciteit van het bufferbekken langs de Baertstraat vervat zit, goedgekeurd.

Een flinke hap van het budget gaat ook naar wegen- en rioleringswerken. Zo zal volgend jaar begonnen worden met de werken aan de Egemse centrumstraten en zal de Volderstraat heraangelegd worden. De werken aan het fietspad langs de Meulebekestraat zijn dan weer verschoven naar 2016 en wat de Egemstraat betreft was er slecht nieuws.

Werken aan fietspad Egemstraat uitgesteld

Doordat het subsidiebudget van de provincie voor het aanleggen van fietspaden opgebruikt is, zullen de werken aan het fietspad en de riolering van de Egemstraat zeker niet meer deze legislatuur uitgevoerd worden, maar zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. Naast dit alles zal ook de gemeentelijke begraafplaats verder gesaneerd en heringericht worden en zullen onderhoudswerken uitgevoerd worden aan de Tieltstraat en Spoorweglaan. Ook de landbouwwegen zullen verder aangepakt worden.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier