Phaedra Hoste ontsnapt in Brugse rechtbank aan fikse geldboete

© BELGA
Redactie KW

Een leasewagen van haar vennootschap Dreamwork werd in mei 2013 op de A11 in Knokke geflitst aan 80 kilometer per uur waar 70 was toegelaten.


© BELGA

Het voormalige fotomodel Phaedra Hoste (43) is in beroep ontsnapt aan de fikse geldboete die de Brugse politerechter haar begin juli vorig jaar oplegde. Niet de kleine snelheidsovertreding, maar het feit dat ze de politie niet meedeelde wie er achter het stuur van de Land Rover zat, bracht de uit Brugge afkomstige BV voor de politierechter. Die veroordeelde haar tot een geldboete van 1.200 euro. Maar Hoste ging in beroep tegen die uitspraak.

Volgens haar advocaat had Hoste de ‘vraag om inlichtingen’ van de politie niet ontvangen en verdiende ze daarom de vrijspraak. De rechter gaf haar vrijdagochtend gelijk waardoor ze nu toch vrijuit gaat. Het is nu de leasingmaatschappij die verantwoordelijk wordt gesteld en de boete moet ophoesten. Snelheidsovertredingen brachten Phaedra Hoste, die tegenwoordig in Antwerpen vertoeft, al vaker voor de politierechter. Die legde haar al meermaals een rijverbod op.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier