Petitie voor veiliger verkeer in Overheulestraat in Moorsele

Redactie KW

Toen op vrijdag 21 maart in de Overheulestraat een jongetje omver werd gereden, was voor Sarah de Coeyer en Daphné Loonus de maat vol.

De twee jonge moeders uit Moorsele maakten een petitie voor veiliger verkeer in de Overheulestraat in Moorsele. Ondertussen hebben al 150 mensen de petitie ondertekend. Ook de facebookpagina Wij willen veiliger verkeer in de Overheulestraat kreeg al heel wat likes.

“Sinds het heraanleggen van de straat is het hier levensgevaarlijk. Op drukke momenten is de rijbaan te smal om twee auto’s te laten passeren. Op veel plaatsen is er geen fietspad en er zijn te weinig zebrapaden. Een boom zorgt ervoor dat automobilisten de kinderen die willen oversteken niet zien staan. We vragen geen zware of dure ingrepen. Beurtelings parkeren, extra kilometerborden en een extra zebrapad zouden al heel veel kunnen veranderen.”

De moeders stuurden al een mailtje naar burgemeester Jan Seynhaeve die hen samen met schepen van mobiliteit Marie De Clerck wil ontmoeten. “We zijn zeker bereid om naar hun oprispingen te luisteren. We zullen dan ook samen nadenken over een mogelijke oplossing.”

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier