Parking zoekt auto’s

De parking blijft vaak bedroevend leeg. © ML
Redactie KW

Tijdens de drukke zomerweekends staat Oostende stampvol auto’s. En toch ligt de immense parkeerruimte naast het NMBS-station er dezer dagen bedroevend verlaten bij.

Ondanks de ruim 6.000 bovengrondse openbare parkeerplaatsen, blijft het tijdens drukke dagen bumperen in Oostende. En terwijl tientallen auto’s rondjes draaien in het stadscentrum ligt een grote gratis parking er erg vaak verlaten bij. Sinds 4 juli van dit jaar stelt Oostende de voormalige ro ro-terminal van de rederij TransEuropa Ferries gratis beschikbaar als openbare parking. Wie daar parkeert is via het station slechts enkele honderden meter van het stadscentrum verwijderd.

Wij namen de proef op de som en telden amper 150 wagens. De rest van de zowat 2.500 plaatsen bleef leeg. Men zegge het dus voort: nog tot eind augustus is er pal naast het Oostendse treinstation parkeerruimte zat. 24 uur op 24 en volledig gratis.

De toegang tot de randparking ligt direct achter de tunnel onder de spoorweg voor wie vanaf de Kennedy-rotonde richting oostkust rijdt. De weg naar de parking is ook erg duidelijk aangegeven.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier