Parking voor ‘motorhomes’ bij Kasteel Wijnendale in Torhout

Op de aan te leggen parking voor motorhomes nabij het Kasteel Wijnendale: Olivier Allaert (Toerisme Torhout), Gerard Vandekerckhove (voorzitter BMHC) en Lieselotte Denolf (schepen). © Foto JS
Johan Sabbe

Een deel van de parking aan het Kasteel Wijnendale wordt binnenkort heraangelegd als motorhomeparking. Het gaat om het verste stukje aan de kant van de Wijnendaalse kapel. Er zijn negen plaatsen voor motorhomes voorzien.

Zeg trouwens nooit mobilhome, want dat is voor kenners de benaming voor een residentiële caravan. De juiste benaming voor het voertuig dat in de volksmond mobilhome genoemd wordt, is motorhome, kampeerauto of camper.

“We zijn al een tijdje plannen aan het smeden om een volledig uitgeruste motorhomeparking nabij het Kasteel Wijnendale te realiseren”, zegt schepen van Toerisme Lieselotte Denolf. “In februari hadden we liefst veertig wagens van de Belgian Motorhome Club (BMHC) te gast en die club – met voorzitter Gerard Vandekerckhove uit Kortemark en bestuurslid Kris Sinnaeve uit Torhout – adviseert ons bij de aanleg. Recent kwamen er ook vijfentwintig motorhomes uit Limburg langs en zowat elk weekend kun je aan het kasteel een of meerdere campers spotten. De plannen en vergunningen voor het project zijn bijna rond. Helaas zullen we voor de aanleg de zomer niet meer halen. Het wordt wellicht augustus.”

BMHC mag zegje doen

De stad investeert samen met de provincie in de motorhomeparking. “We nemen elk 60.000 euro voor onze rekening”, vervolgt schepen Denolf. “We zijn de provincie dankbaar voor de inbreng. Michel Gilté van Westtoer zorgt voor de nodige begeleiding. We horen van de liefhebbers van motorhomes dat de kasteelparking heel veel gebruikt zal worden.”

Voorzitter Gerard Vandekerckhove van de BMHC is alvast razend enthousiast. Hij is ook ondervoorzitter van de overkoepelende Liga der Nederlandstalige Motorhome Clubs (LNMC). “Dit project van het Torhoutse stadsbestuur is voor ons erg belangrijk”, zegt hij. “We zijn dankbaar dat we er ons zegje in mogen doen en dat we uitgenodigd werden om samen met Toerisme Torhout de praktische punten te bespreken. De samenwerking verloopt uitstekend en dat doet ons groot plezier.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier