Parking Sint-Hilariuskerk wordt opnieuw ingericht

01/07/16 om 20:49 - Bijgewerkt om 20:49

Het grotplein naast de Sint-Hilariuskerk in Wevelgem wordt velen beschouwd als één van de mindere fraaie plaatsjes in de gemeente. Maar daar komt binnenkort verandering in door de heraanleg van het pleintje.

Parking Sint-Hilariuskerk wordt opnieuw ingericht

De opfrissing van het project kwam in 2011 met het project 'lelijke plekjes, mooie trekjes.

"Het is één van onze beleidsdoelstellingen om te investeren in de centra", geeft schepen van openbare werken Stijn Tant (CD&V) mee. Samen met de leerlingen van de bassischool zal Hans De Pelsmacker, specialist in publieke kunstwerken, een kunstige zitbank ontwerpen."

Er worden enkele parkeervakken behouden, en de toegang langs de Lode De Boningestraat wordt breder gemaakt zodat de school en kerk makkelijker bereikbaar zijn voor de hulpdiensten. Enkele heiligenbeelden worden verplaatst en er komen fietsbeugels. Ook de kerkfabriek is betrokken in het project dat wordt geraamd op 342 234,92 euro (incl. btw) via open aanbesteding.

Hendrik Vanhaverbeke (N-VA) wees erop dat er vroeger erfdienstbaarheid bestond tussen de gemeente en het kerkbestuur. Het lijkt hen logisch dat beide partijen de kosten delen.

"Maar zoals het er nu voorligt, komt alles ten laste van de gemeente: aanleg parking, onderhoud, met uitzondering van de grot. Die wordt gedragen door een schare vrijwilligers. Wij vinden deze visie niet kunnen. Bovendien vinden wij dat er in de plannen ook niet teveel aandacht werd besteed aan soberheid en rust, wat in de omgeving van de kerk toch wel verwacht wordt."

De partij onthield zich in de stemming tijdens de gemeenteraad van 1 juli waarbij de meerderheid het dossier goedkeurde.

(TGM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!