Parking Houtmarkt na veertien maanden klaar

Axel Weydts: "De bovenaanleg gebeurt in oktober van dit jaar." © JVGK
Redactie KW

Na 14 maanden is parking Houtmarkt af. De ondergrondse parkeergelegenheid biedt plaats aan 168 wagens en werd gebouwd door Kortrijk, Parko en Sint-Vincentius.

Wie op of vlak bij de Houtmarkt woont en/of werkt, haalt opgelucht adem: de ondergrondse parking Houtmarkt is sinds gisteravond volledig operationeel. De hinder is voor hen dus voorbij. “Stad Kortrijk wil de bewoners en handelaars bedanken voor hun geduld”, stelt Axel Weydts, voorzitter van parkeerbedrijf Parko en schepen van Mobiliteit en Openbare Werken (SP.A) in Kortrijk. “Ik wil wel benadrukken dat de werken enorm goed zijn verlopen.”

“Op 8 mei 2015 begon de aanleg van de ondergrondse parking en veertien maanden later al is de parkeergelegenheid volledig operationeel. Dat is heel snel. De bovenaanleg, die door de stad wordt bekostigd, is nog niet klaar. In oktober zullen er boompjes en grassen worden aangeplant.”

Enkel bankkaart

De parking telt 168 plaatsen op één verdieping. De in- en uitgang bevinden zich aan dezelfde kant en in totaal zijn er drie slagbomen. De middelste van de drie kan ‘s morgens gebruikt worden door binnenrijdend verkeer en ‘s avonds door buitenrijdend verkeer.

Bij die slagbomen is het belangrijk om te vermelden dat je geen ticketje meer kan nemen: alles gebeurt met je bankkaart. “Bij het binnenrijden steek je die kaart in het apparaat, bij het buitenrijden ook. Van je rekening gaat automatisch het verschuldigde bedrag af”, aldus nog de Parko-voorzitter.

Zo ziet parking Houtmarkt eruit.
Zo ziet parking Houtmarkt eruit.© JVGK

Abonneehouders moeten zelfs dat niet doen. “Wie een abonnement heeft, zal gewoon binnen en buiten kunnen rijden. Hun nummerplaat zal in een database zitten die gekoppeld is aan een camera met nummerplaatherkenning. Heel makkelijk dus.” Via de website van Parko zal je ook een parkeerplaats kunnen reserveren.

Het totale prijskaartje van parking Houtmarkt bedraagt 4,28 miljoen euro. Wie op 15, 16 en 17 juli parkeert in parking Houtmarkt, doet dat gratis. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier