Parking aan achterkant Sint-Medarduskerk Wervik verdwijnt, meer parkeerplaatsen langs versmalde straat

Redactie KW

Normaliter maandag 5 februari start het archeologisch onderzoek rond de monumentale Sint-Medarduskerk. Aansluitend halfweg april de wegen- en rioleringswerken. Zowel de Pastorij- als de Sint-Medardusstraat langs de kerk worden vernieuwd en er komt een gescheiden riolering. Ook het plein aan de achterkant wordt heraangelegd; Daar verdwijnen de parkeerplaatsen onder de bomen.

In het stadhuis vond vrijdag een infomarkt plaats over dit belangrijk dossier. Het archeologisch onderzoek zal worden uitgevoerd door Monument Vandekerkhove uit Ingelmunster. Er zijn hiervoor 45 werkdagen voorzien. De wegen- en rioleringswerken zijn gegund aan Cnockaert Construct uit de Kruisekestraat.

“Voor aannemer Cnockaert zijn er honderd werkdagen voorzien”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A). “Die werken gaan wel een klein jaar duren. De Sint-Medardusstraat wordt versmald tot zes meter. De bushalte verhuist en daardoor komen er extra parkeerplaatsen.”

De parking aan de achterkant van de kerk verdwijnt evenwel volledig. Ook de bomen. “We willen daarvan een kwaliteitsvolle publieke ruimte maken”, aldus de burgemeester. “Met zitbanken. Iets verder dan de bestaande bomen worden er twee nieuwe geplant.”

Het doorgang verkeer in de Pastorijstraat valt weg. Er zal enkel doorgang zijn voor ceremoniewagens en leveringen in het woon- en zorgcentrum Het Pardoen;

(EDB – Foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier