Parkeren in publieke parkings enkel op piekmomenten op zaterdag een probleem

Redactie KW

Afgelopen dinsdag stelde het stadsbestuur van Brugge zijn parkeerbarometer voor en daaruit blijkt dat er -veel meer dan een kwartjaar geleden- gebruik wordt gemaakt van de publieke parkings.

Half februari trad in Brugge het nieuwe verkeersplan in werking, wat kaderde in het omstreden mobiliteitsplan van de stad.

Voornaamste bedoeling van het stadsbestuur was om de parkeerdruk in de binnenstad te verminderen. In september volgt daar een eerste evaluatie over. Intussen toont de parkeerbarometer aan dat er, zowel overdag als ‘s avonds, veel meer in de publieke parkings geparkeerd wordt en dat er nog genoeg beschikbare parkeercapaciteit overblijft. Tijdens de week (behalve op zaterdag) is er overdag nog 25% parkeergelegenheid beschikbaar en ‘s avonds 30%. Zelfs op zaterdag is dat 15% in daguren en 30% ‘s avonds. Enkel op piekmomenten op zaterdag tussen 14 en 16 uur zijn er problemen.

Intussen maakt het stadsbestuur zich sterk dat de uitbreiding van de parking onder ‘t Zand (600 extra parkeerplaatsen) tegen 2020 kunnen aangevat worden.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier