Parkeren in Kortrijk kan nu ook via website Parko

Redactie KW

Gedaan met betalen via automaat of sms in Kortrijk: uw parkeerplaats betaal je nu gewoon online.

Voor alle duidelijkheid: de parkeerautomaten blijven in Kortrijk staan en ook de sms-dienst wordt niet afgeschaft. Alleen kan iedereen nu ook simpel via de website van Parko betalen voor een parkeerplaats. “Het gaat om een initiatief van Parko in samenwerking met LIN.K”, aldus Marc Lemaitre, voorzitter van Parko en schepen van Mobiliteit in Kortrijk. “De voordelen zijn dat het een pak eenvoudiger is en dat er, in vergelijking met betalen via sms, geen telefoniekosten betaald moeten worden.”

LinkID-applicatie

Via de (mobiele) website van Parko kan iedereen onder de rubriek ‘Mijn Parko’ zijn eigen digitale stadsidentiteit aanmaken. De gebruiker moet zich daarna nog aanmelden in de linkID-applicatie of op de webpagina linkID/parking om tickets on street (straatparkeren) of off street (ondergronds parkeren) wil aankopen. Tijdens het aanmelden wordt het creditcardnummer gevraagd. “Momenteel kan iedereen gebruik maken van Visa of Mastercard”, aldus Mario Houthooft van LIN.K. “Tegen 2015 zal de gebruiker ook een gewone debetcard kunnen gebruiken.”

Maar hoe betaalt u nu uw parkeerticket? Jean-Paul Vandewinkele, directeur van Parko: “Voor het straatparkeren kan je makkelijk een ticket kopen voor een dag of voor een bepaalde periode. De betaling gebeurt met linkID en de aankoop wordt via mail bevestigd. Bij ondergronds parkeren pak je bij de ingang een ticketje en als je vertrekt, scan je met linkID dat ticketje en betaal je zo. Meteen is aanschuiven aan de parkeerautomaat verleden tijd.”

Gratis tickets

Om de Kortrijkzaan kennis te laten maken met dit systeem, zullen vanaf vandaag tot en met vrijdag 19 september verschillende hostessen postvatten bij betaalautomaten. Zij zullen het parkeerticket scannen met hun eigen linkID – zij bieden met andere woorden een gratis parkeerbeurt aan – en tonen hoe alles in zijn werk gaat. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier