Parkeerstroken of niet in Menen?

Redactie KW

De bewoners van de Wervikstraat klagen al langer over het drukke en snelle verkeer in hun straat. Toen er tijdens de werken aan beide kanten geparkeerd mocht worden, vertraagde het verkeer en leek de oplossing gevonden. Nu stelt de stad geschrankt parkeren in parkeerstroken voor, maar dat is niet naar de zin van SP.A/Groen en Open Stad.

Mag een raadslid op z’n eentje een enquête doen ? Mag een raadslid aan de bewoners van een straat vragen hoe zij het parkeren in hun straat zien ? Volgens schepen Laurent Coppens (CD&V) ging raadslid Kasper Vandecasteele (SP.A/Groen) in de fout toen hij in de Wervikstraat ging polsen of de bewoners aan beide kanten wilden parkeren, beurtelings of geschrankt parkeren wilden. “Ik heb mijn bedenkingen bij de manier waarop dit punt nu wordt aangebracht. Ik denk dat je alleen in de gemeenteraad zit om politiek te scoren”, wierp de schepen op. “Je had die enquête ook kunnen afnemen voor het punt in de verkeerscommissie kwam in plaats van dat nu plots op tafel te gooien. Ik vind dat er in de gemeenteraad inhoudelijk gewerkt moet worden maar jij vindt dat we op basis van een enquête die jij hebt uitgevoerd ons beleid moeten aanpassen.”

28 Mensen

Kasper Vandecasteele reageerde dat hij die enquête alleen gedaan had omdat er amper 28 mensen op de brief van de stad gereageerd hadden. “Volgens jullie waren 28 van de 100 inwoners voor geschankt parkeren”, interpreteerde hij. “Ik heb 100 briefjes gebust en hebt er 49 teruggekregen. Van die 49 zijn er 10 voor beurtelings parkeren, 16 voor geschrankt parkeren en 23 voor vrij parkeren aan beide kanten van de straat. Als ze langs beide kanten mogen parkeren, wordt de baan smaller en zal er sowieso trager gereden worden.” Op het amendement dat Kasper had ingediend om geschrankt parkeren te vervangen door vrij parkeren, ving hij bot.

(CR – foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier