Parkeerroutesysteem moet chauffeurs makkelijker door Izegem loodsen

Mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA) op de betalende parking op de Grote Markt. © PVH
Redactie KW

Het Izegemse stadsbestuur wil nog voor de start van de zomervakantie een twintigtal infoborden plaatsen die automobilisten langs betalende en gratis parkings in het centrum van de stad moet loodsen.

Het parkeerroutesysteem is een van de actiepunten om het handelscentrum te versterken. “En broodnodig”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “Vooral voor niet-Izegemnaars is het op vandaag niet altijd even duidelijk om te zien waar de parkeerterreinen zich bevinden.”

De nieuwe parkeerroute loopt langs de kleine ring in het stadscentrum en brengt chauffeurs langs vijf gratis parkeerterreinen en de betalende parkings op de Grote Markt, Korenmarkt en de Wijngaardstraat.” De betalende parkings behouden hun bekende namen, de gratis parkings worden met een nummer van 1 tot 5 aangeduid.

Bedoeling is om nog voor de start van de zomervakantie de ongeveer twintig borden langs alle invalswegen en in het centrum te plaatsen. Later dit jaar worden er op de gratis parkings infozuilen geplaatst met een detailplan van de stad en de afstand tot het eigenlijke stadscentrum.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier