Parkeerplan binnenstad Oostende wijzigt na aanleg Zeedijkparking

27/07/17 om 21:29 - Bijgewerkt om 21:27

Na de realisatie van de parking onder de Zeedijk zal het parkeerregime in de Van Iseghemlaan flink wijzigen: er wordt kortparkeren via sensoren ingevoerd.

Parkeerplan binnenstad Oostende wijzigt na aanleg Zeedijkparking

Oostende verkoopt de ondergrond van de Zeedijk tussen Kursaal en Zeeheldenplein voor 4,75 miljoen euro aan de groep Casteleyn uit Veurne. Zij baten nu al de parking onder het Kursaal uit. Bij de aanleg van de Zeedijk voorzag Oostende al een casco waardoor de aanleg van de parking geen hinder zal veroorzaken: de parking kan gewoon uitgegraven worden onder de Zeedijk. Er komen 240 rotatieparkings en 50 boxen die zullen verhuurd worden. Er is naar verluidt geen interesse bij het publiek om boxen te kopen.

Er wordt, in tegenstelling tot eerdere plannen, ook maar 1 niveau uitgegraven. Later kan er daaronder nog een tweede parking gebouwd worden, mocht dat nodig zijn. "De bouwvergunning is aangevraagd. De werken kunnen nog dit of volgend jaar starten. Omdat het project archeologisch moet begeleid worden kan er nog wat vertraging zijn", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A). De afwerking van de parking wordt in 2019 verwacht. "Daarna voeren we op de Van Iseghemlaan kortparkeren in. Er zal nog maximaal 20 minuten kunnen geparkeerd worden. Sensoren zoals we die op Mariakerke al gebruiken, zullen detecteren of auto's er langer staan. Tezelfdertijd zullen we ook de Lijnbaanstraat omvormen tot een groener plein met fietsstallingen. De parking staat meestal vol en trekt veel verkeer aan van automobilisten die er vergeefs plaats zoeken "

(efoo/foto efoo)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!