Parkeerders onterecht op de bon aan Stedelijk Ziekenhuis in Roeselare

Redactie KW

Gemeenteraadslid Filiep Manhaeve van N-VA vraagt dat het stadsbestuur ingrijpt om de retributies in kwestie ongedaan te maken.

De situatie aan de campus Stedelijk Ziekenhuis van AZ Delta loopt uit de hand sinds op donderdag 12 maart een nieuwe fase is begonnen van de werken in de Brugsesteenweg. Het autoverkeer moet nu komende van de kleine ring op het linker baanvak rijden richting Stedelijke basisschool 1.

“De wagens kunnen enkel mee met de rijrichting aan de linkerkant van de weg geparkeerd worden”, zegt Filiep Manhaeve. “Dit is in principe een betalende zone. Wie parkeert kan echter onmogelijk weten dat daar betalend parkeren geldt. De borden aan de rechterkant werden al weggenomen, en die aan de linkerzijde staan in tegenrijrichting en gelden dus niet.”

Zelfs parkeerwachter begreep het niet

Diverse bezoekers van het ziekenhuis kregen al een parkeerboete, weet Filiep. “We vragen dan ook dat het stadsbestuur ingrijpt. De retributies moeten geannuleerd worden en zolang er geen wettelijk correcte signalisatie is, mogen er geen retributies meer uitgeschreven worden. De hele situatie is zo verwarrend dat zelfs de aangesproken parkeerwachter niet wist hoe alles geregeld is. De parkeerwachter is nadien bij de lokale handelaars gaan informeren wat de afspraken tijdens de werken zijn.”

“Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn rond geldige retributies bij wegenwerken. We pleiten dus nog maar eens voor een grondige analyse van de impact voor er borden worden weggenomen of situaties worden aangepast”, besluit Filiep Manhaeve, de mobiliteitsdeskundige van de Roeselaarse N-VA. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier