Paracycling Road World Cup in Oostende nu toch niet op zeedijk

Redactie KW

De tijdritten van de UCI Paracycling Road World Cup op donderdag 18 en vrijdag 19 mei zullen op de kustbaan tussen Oostende en Middelkerke en niet op de Zeedijk worden gereden.

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei zal het kruim van het Paralympisch wielrennen voor het tweede jaar in Oostende aanwezig zijn. Een technische UCI-controle eind maart bracht echter een wijziging in het parcours van de tijdritten teweeg. De tijdritten worden nu gereden op de kustbaan en niet op de Zeedijk. Het parcours van de wegwedstrijden in het weekend blijft hetzelfde.

De tijdritten op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei zouden oorspronkelijk op de Zeedijk tussen de Diksmuidestraat en het Zeeheldenplein gereden worden. Dit parcours werd eind maart door de UCI verworpen na een finale technische controle. De organisatie moest daarom op zoek naar een alternatief. De tijdritwedstrijden van donderdag 18 en vrijdag 19 mei worden bijgevolg verplaatst naar de kustbaan/Zeedijk N34 tussen Oostende, ter hoogte van Vayamundo, Zeedijk 290-330, en Middelkerke, waar het keerpunt zich net voor de splitsing met de Cyriel de Grootelaan zal bevinden. De start- en aankomstzone bevindt zich ter hoogte van de ingang van Vayamundo. De UCI gaf voor dit parcours wel al de technische goedkeuring.

Verkeersregeling

Op het parcours van de tijdritten zal er op donderdag 18 en vrijdag 19 mei telkens van 8 tot 20 uur geen verkeer mogelijk zijn. Op het stuk van de kustbaan tussen de Duinenstraat en de Dorpsstraat, de start- en aankomstzone, zal er van woensdag 17 mei om 8 uur tot en met zaterdag 20 mei om 10 uur geen verkeer mogelijk zijn, omwille van de op- en afbouw van het event. In het stuk tussen de Duinenstraat en Vayamundo is er permanent plaatselijk verkeer toegelaten in deze periode. Het verkeer vanuit Oostende naar Middelkerke en omgekeerd zal via de Nieuwpoortsesteenweg omgeleid worden.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier