'Paard en Koets' bezorgt Damme Europese primeur met dubbeldek paardentram

17/06/16 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Wim Demeulenaere en Sabine Wittevrongel van 'Paard En Koets' ontwierpen een paardentram met twee etages, uniek in Europa.

'Paard en Koets' bezorgt Damme Europese primeur met dubbeldek paardentram

Wim Demeulenaere en Sabine Wittevrongel bij hun paardentram. © EV

"We hadden al een paardenkoets voor zes personen, maar die wordt nu vervangen door onze tram", zegt Sabine Wittevrongel. "Die biedt zestien zitplaatsen binnenin en elf bovenop de tram", zegt Sabine. "We verzorgen ritten voor speciale gelegenheden, zoals jubileums, huwelijken, verrassingsritjes, maar ook vaak vriendengroepen die een speciaal dagje uit willen organiseren. We zoeken samen met de klant naar een geslaagde formule en bieden daarbij ook diverse mogelijkheden aan. Wim is steeds chauffeur van dienst en ik verzorg vooral alles achter de schermen: de boekingen, de ontvangst met een drankje en alle nodige uitleg bij aanvang van de tocht.

Er werd werkelijk aan alles gedacht bij het ontwerpen van deze opmerkelijke paardentram. De tram is vlot toegankelijk voor minder mobiele mensen via een helling aan de zijkant van de tram en ook personen die vast gekluisterd zitten aan hun rolstoel, werden niet vergeten. "We kunnen gemakkelijk een zetel wegnemen om zo plaats te maken voor een rolstoel. In het geval van meerdere rolstoelgebruikers, verwijderen we de tafel en creëren we voldoende ruimte om comfortabel mee te reizen. Alle mensen binnenin kunnen trouwens de hele rit het lopen van de paarden vooraan mee volgen via een scherm in de tram. Verder is er een minibar aanwezig en mooie verlichting voor 's avonds", legt Sabine uit.

"Een daguitstap met deze unieke paardentram kost 350 euro, indien het om een huwelijk gaat, wordt dat 450 euro. Daarvoor ondergaan de paarden onder meer daags voordien een speciale verzorging, worden hun haren gevlochten en ziet het hele plaatje er gewoonweg spectaculair uit. Meer info en reserveren kan via www.paardenkoets.be.

(EV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!