Overweg tussen brilrotonde in Brugge tijdelijk afgesloten

31/08/15 om 14:52 - Bijgewerkt om 14:52

In het tweede weekend van september zal de overweg tussen de twee rotondes die de zogenaamde 'brilrotonde' vormen, tijdelijk afgesloten zijn in het kader van de werken aan de A11 in Brugge.

Overweg tussen brilrotonde in Brugge tijdelijk afgesloten

Het fietspad dat eerst onder de M. Van Oostenrijkstraat gaat en vervolgens onder de spoorlijn en A11. © AWV

De overweg moet afgesloten worden om de bovenleidingen van het treinspoor tijdelijk op te schuiven, zodat de brugdekdelen van een nieuwe fietstunnel onder het spoor kunnen geplaatst worden.

Het gaat om de overweg over het treinspoor van de lijn 51 Brugge-Knokke, gelegen tussen de rotonde op de N350 M. Van Oostenrijkstraat/A. Ronsestraat en de rotonde op de N348 Havenrandweg-Zuid. Op die plaats komt er een fiets- en voetgangerstunnel, die zowel onder het spoor gaat als onder de nieuwe A11. Het fietspad langs het Boudewijnkanaal wordt bij de aanleg van de A11 doorgetrokken tot aan het fietspad langs het Leopoldkanaal. Met de aanleg van fietstunnels onder de A11 en de spoorlijn kunnen fietsers op dat fietspad gemakkelijk en veilig de haven bereiken.

Om de brugdekdelen van die fietstunnel te kunnen plaatsen moeten de bovenleidingen van het spoor tijdelijk verschoven worden.

De werken starten vrijdagavond 11 september vanaf 20 uur en duren tot 6 uur maandagochtend 14 september. De overweg wordt tijdens de werken volledig afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de N31, N34 Kustlaan - Isabellalaan en N350 A. Ronsestraat.

Tijdens de werken is er ook geen treinverkeer tussen Brugge en Knokke. Er zal een vervangende busdienst worden georganiseerd.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!