Overlegfora vragen studenten hun mening te geven over verminderde dienstverlening NMBS

José Plesier van de actiegroep Trekhaak 73 deelt flyers uit aan studenten in het station van Veurne. © TOGH
Redactie KW

Zondagavond hielden de vier regionale overlegfora van de Westhoek en Midden-West-Vlaanderen een flyeractie in de stations van Veurne, Diksmuide, Ieper, Roeselare en Lichtervelde.

Met de actie willen ze de studenten aansporen om te reageren op de verminderde dienstverlening van de NMBS.

De overlegfora – RESOC Westhoek, RESOC Midden West-Vlaanderen, Westhoekoverleg en Midwestoverleg – moedigden de studenten aan om deel te nemen aan de online bevraging ‘Spoort u (nog) goed?’.

“De jongeren zijn een belangrijke doelgroep voor de enquête”, zegt Christof Dejaegher, voorzitter van RESOC Westhoek. “Ze nemen vaker dan gemiddeld de trein en hechten ook meer dan gemiddeld belang aan duurzame vormen van vervoer. Het is dan ook belangrijk dat ook die stem weerklinkt.”

De online enquête ‘Spoort u (nog) goed?’, die op 15 september werd gelanceerd, loopt nog tot en met maandag 30 november 2015. “De aanleiding van de enquête was het laatste vervoersplan van de NMBS, die een vermindering betekende op het vlak dienstverlening, dienstregeling en comfort. De problemen liggen vooral op de spoorlijn 73 (De Panne – Brussel, red.), waar de reizigers met grote tijdsverliezen geconfronteerd worden, en de spoorlijn 69 (Ieper – Brussel, red.), waar vooral geklaagd wordt over te kleine en overvolle treinen. Ook de sluiting van de loketten in onder meer Poperinge en Koksijde willen we aan de kaak stellen met de enquête.”

“Op basis van de reacties die verzameld worden via enquête zullen wij binnenkort onze voorstellen voor structurele verbetering formuleren. Dit gaat om wijzigingen en aanpassingen in aanbod en infrastructuur die noodzakelijk zijn om het treingebruik écht aantrekkelijk te maken voor dagelijkse verplaatsingen voor het werk en het volgen van opleiding”, besluit Christof Dejaegher.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier