Ouderraad Sint-Jozefsschool Ieper vraagt grondige herinrichting van de Meenseweg

14/10/16 om 10:28 - Bijgewerkt om 10:25

Vrijdagmorgen organiseerde de ouderraad van de Sint-Jozefsschoool een verkeersactie om de onveilige schoolomgeving in de toekomst een veiliger karakter te geven.

Ouderraad Sint-Jozefsschool Ieper vraagt grondige herinrichting van de Meenseweg

Zowat 200 leerlingen van de 400 leerlingen van de Sint-Jozefsschool staken het gevaarlijke kruispunt van de Meenseweg met de Steverlyncklaan driemaal over op een pop-up zebrapad onder het toeziend oog van de politie.

Heel wat ouders en leerkrachten stapten mee. "Meer dan 75 procent van de leerlingen komen uit Ieper-centrum en moeten langs de Meenseweg.", vertelt Alexander Allaert, voorzitter van de ouderraad. "Meer dan 40 procent van de ongevallen die de laatste zes jaar in de omgeving van de school plaatsvonden, gebeurden op de Meenseweg tussen het kruispunt Bascule en de rotonde Kruiskalsijde. In 40 procent van de gevallen zijn vierde vijfde autobestuurders en 15 procent fietsers betrokken. Uit politionele snelheidacties blijkt dat zeer veel automobilisten de snelheid niet respecteren. Noch die van 50 km per uur, noch die van de variabele 30 km per uur op de Meenseweg."

Delen

Er werden al kleine ingrepen gedaan, maar die zijn niet voldoende

"Om een eind te maken aan de onveilige toestand op de Meenseweg dringt zich een grondige herinrichting van de Meenseweg op, met inbegrip van het voor voetgangers en fietsers totaal onveilige kruispunt met de Steverlyncklaan", vervolgt Alexander Allaert. "Al jaren kaarten we de onveilige toestand aan bij het stadsbestuur. Er werden al kleine ingrepen gedaan, maar die zijn niet voldoende. Het antwoord dat we krijgen is dat een herinrichting niet ingeschreven staat in de meerjarenbegroting. Op onze vraag om dan minstens een vooruitzicht te geven en in het kader van een globale mobiliteitsvisie plannen te maken en daarover te communiceren, komt geen antwoord. Nochtans komt vanuit andere overheden als provincie en gewest wel het signaal dat functionele fietsnetwerken en andere initiatieven aangemoedigd en gesubsidieerd moeten worden. Intussen blijven wij de ouders, kinderen en leerkrachten aanmoedigen, helpen en stimuleren om zich vriendelijk, veilig, milieubewust en duurzaam naar de school te begeven. We geven niet op", besluit ouderraadvoorzitter Allaert.

(EG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!