Orient Express stopt niet meer in Brugge

Redactie KW

De Venice Simplon Orient Express, de meest prestigieuze trein ter wereld, hield vorige zondag wellicht voor de laatste keer halt in Brugge.

De voorbije maanden stond het paradepaardje onder de treinen enkele keren in Brugge en Oostende. “Omdat er op het spoorwegennet rond Parijs werkzaamheden waren, moest de trein uitwijken naar een andere plaats voor onderhoud”, legt Paul Ryckaseys van Imagine Travel legt. “In Oostende ligt een werkplaats waar alle noodzakelijke onderhoud kon gebeuren, terwijl Brugge de ideale startplaats voor een treincruise bleek te zijn.”

Wie de trein in Brugge wou bewonderen, krijg allicht geen nieuwe kans meer. In het schema voor 2015 komen Brugge en Oostende alvast geen enkele keer meer voor.

Zoals een cruise

Aan boord vind je alle faciliteiten, die je bijvoorbeeld ook op een cruise aantreft: een winkeltje, een bar met piano, drie restaurants, individuele kajuiten… Alles is tot in de puntjes uitgewerkt. De grote troef is het antieke en de herinnering aan de grandeur van de vorige eeuw. Maar de locomotief en het onderstel behoren wel tot het modernste ter wereld.

(MD – foto MD)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier