Optimalisatie ligplaatsen vissersvaartuigen Montgomerydok Oostende

29/06/17 om 15:46 - Bijgewerkt om 15:45

Afdeling KUST van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust heeft in samenspraak met de stad Oostende en na overleg met de Rederscentrale en een vertegenwoordiging van de lokale vissers beslist om de schikking van de afgemeerde vaartuigen in het Montgomerydok tussen de vistrap en het aquarium te optimaliseren. Het plan geeft de lay-out van de geoptimaliseerde schikking weer.

Optimalisatie ligplaatsen vissersvaartuigen Montgomerydok Oostende

De optimalisatie biedt het voordeel dat alle vissersvaartuigen ter plaatse kunnen blijven liggen na het lossen van hun lading en dat er bovendien ook een ligplaats met veilig inschepingsomstandigheden gecreëerd wordt voor het passagiersvaartuig 'Franlis' dat geherlokaliseerd moet worden ten gevolge van renovatiewerken aan het westerstaketsel. Dit gebeurt aan vlottende steigers, type heavy duty, die speciaal voorzien worden voor het veilig afmeren van dergelijke vaartuigen.

Tevens zal ook één van de grootste, jaarlijkse toeristische trekpleisters, namelijk 'Oostende Voor Anker' gebruik kunnen maken van deze nieuwe steigerinfrastructuur. Voor het lossen van de vis zal er niets veranderen. Dit kan nog steeds ter hoogte van de kop en vanaf de zijwaartse kaaimuur van de vistrap. De uitvoering van de werken is voorzien najaar 2017 - begin 2018.

(red)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!