Oppositie wil wachtzaal van station in Wervik open en tweede ticketautomaat

Redactie KW

CD&V en Positief Project gaan die voorstellen vanavond op tafel leggen tijdens de gemeenteraad van Wervik.

Zoals werd aangekondigd door de NMBS, is het stationsloket in Wervik vanaf deze maand definitief gesloten. De oppositiepartijen CD&V en Positief Project interpelleren hierover dinsdagavond samen tijdens de gemeenteraad. “Het schepencollege nam dan toch nog de moeite om aan tafel te zitten met de NMBS”, aldus fractieleidster Bercy Slegers (CD&V), die eerder op de gemeenteraad al een paar keer tussenkwam over de sluiting van het ene stationsloket. “We staan met lege handen. De reiziger staat straks tijdens de winter letterlijk in de kou. We vragen dat het station open blijft als wachtzaal voor de reiziger en dat er zo vlug mogelijk een nieuwe publieke bestemming gegeven wordt aan het gebouw.”

Geen tweede ticketautomaat

Tegen de zijgevel van het station staat al enige tijd een ticketautomaat. “We vragen een tweede automaat”, aldus Bercy Slegers. “Als die ene ticketautomaat het niet doet, dan moet de treinreiziger een toeslag van zeven euro betalen en die opleg dan per brief terugvragen aan de NMBS. De NMBW wil geen tweede ticketautomaat installeren wegens te duur.”

CD&V en Positief Project pleiten ook voor het verhogen en verharden van de perrons om de toegankelijkheid te verbeteren. “Oudere mensen of mensen met een beperking hebben het absoluut niet makkelijk met deze hoge opstap om in of uit te stappen”, aldus Bercy Slegers. De stedelijke seniorenadviesraad schreef hierover vroeger al eens een brief naar Infrabel.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier