Oppositie is bezorgd om mogelijk verdwijnen van parkeerplaatsen

Philip Bolle (SP.A) kwam tussen over de private plannen met de voormalige en leegstaande Kliniek Zwarte Zusters, waar een project van zorgwonen en assistentieflats zou komen. © Google Streetview
Redactie KW

Op de Ieperse gemeenteraadszitting maandagavond vroeg de oppositie de meerderheid geen parkeerplaatsen te schrappen in het stadscentrum.

Philip Bolle (SP.A) kwam tussen over de private plannen met de voormalige en leegstaande Kliniek Zwarte Zusters, waar een project van zorgwonen en assistentieflats zou komen. “Daarvoor zouden 21 of zelfs alle 42 parkeerplaatsen tussen de kliniek en het Sint-Pieterskerkhof worden ingenomen. Parkeerplaatsen die, zo stelde ik zelf vast, overdag allemaal worden ingenomen. De parkeerdruk in die buurt is al hoog en zal zeker niet dalen eens het project gerealiseerd is. We willen transparantie, anders schudden we de buurt wakker.”

Schepen Dominique Dehaene (CD&V) reageerde geprikkeld. “Het is niet de eerste keer dat u een vuurtje stookt en mensen naar de verzuring drijft door vooruit te lopen op de feiten. Het is niet aan ons om private plannen uit de doeken te doen, te meer omdat er nog geen bouwaanvraag binnen is. Ik bevestig noch ontken op dit moment dat er 42 parkeerplaatsen zouden verdwijnen. Het gehele parkeerbeleid wordt trouwens geëvalueerd in de verkeerscommissie.” “Dus gaan we de buurt wakker schudden, om te vermijden dat ze daar al die parkeerplaatsen gaan verliezen”, besloot Bolle strijdvaardig.

Talpe: “Ondergrondse parking”

Emmily Talpe (Open Ieper) sloot zich aan bij het pleidooi om te waken over het aantal parkeerplaatsen in de binnenstad. “Rond de Zwarte Zusters maar ook bij de heraanleg van de Leet. Dat laatste houdt serieuze risico’s in wat het aanbod aan parkeerplaatsen in het centrum betreft. In veel plannen wordt dat aantal drastisch verminderd in vergelijking met vandaag. Ik wil nogmaals een lans breken voor een ondergrondse parking.” Waarop schepen Dehaene ook Emmily Talpe antwoordde dat het parkeerbeleid bekeken wordt in de commissie verkeer.

(pjb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier