Oppositie heeft kritiek op fietsplan Brugge : “Niet alle shoppers komen met de fiets”

Redactie KW

Mobiliteitsschepen Annick Lambrecht (SP.a) legde het plan dinsdagavond ter goedkeuring voor aan de Brugse gemeenteraad.

De oppositiepartijen hebben kritische kanttekeningen bij het fietsplan dat mobiliteitsschepen Annick Lambrecht (SP.a) dinsdagavond ter goedkeuring aan de Brugse gemeenteraad voorlegde. “De kar wordt voor het paard gespannen. Een fietsplan zonder globaal mobiliteitsplan lukt niet”, stelt oppositieraadslid Charlotte Storme (Groen).

Arnold Bruynooghe (VB) vindt dat de stad beter moet samenwerken met de scholen om de verkeersveiligheid te verbeteren : “Ook de gevaarlijke mentaliteit van de scholieren die na schooltijd uitzwermen, moet aangepakt worden.” Ook Ann Soete (N-VA) is ervan overtuigd dat het fietsplan niet los kan gezien worden van een totaalvisie op de mobiliteit : “Niet alle shoppers komen met de fiets naar Brugge.”

Mercedes Van Volcem (Open VLD) vraagt zich af of een ondergrondse fietsparking onder de Markt te realiseren is, gezien de tegenkanting van onroerend erfgoed.”

“Willekeurig parkeerplaatsen opofferen”

Guy Rogissart (CD&V) schaart zich achter het fietsplan van coalitiepartner SP.A, maar heeft toch de indruk dat soms willekeurig parkeerplaatsen worden opgeofferd aan fietsenstallingen. Hij vraagt ook onderzoek naar schoolstraten, een fietserstunnel aan de Zandstraat en een fietsvriendelijker Vaartdijkstraat.

(SVK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier