Opnieuw twee weekends zonder treinen tussen Menen en Poperinge

Jos Remaut

Na een onderbreking in het verlengde Paasweekend, is de treindienst dit en ook komend weekend opnieuw afgeschaft tussen Menen en Poperinge. De stations van Wervik, Komen, Ieper en Poperinge worden enkel door een vervangbus bediend.

Tussen Komen en Poperinge is de spoorlijn 69 enkelsporig, en voor de belangrijke herkalibreringswerken moet dit baanvak dan ook volledig buiten dienst worden gesteld wanneer er gewerkt wordt. Om een vlotte dienstregeling van de treinen te kunnen blijven garanderen, beperkt de NMBS in die weekends de treindienst Antwerpen-Gent-Kortrijk-Poperinge tot Menen. Daar zullen de treinen op hun gebruikelijke uur aankomen (22 minuten na het uur) en vertrekken (22 minuten voor het uur).

Vervangbussen

Aansluitend zal op zaterdag en zondag dan volgende busdienst gelden, al neemt de busrit van Menen naar Poperinge wel meer dan één uur in beslag. In Wervik stopt de bus niet aan de voorzijde van het station, maar wel in de Emiel Gellyncklaan.

In de richting naar Poperinge : Menen .33 – Wervik .45 – Komen .59 – Ieper .19 – Poperinge.39

In de richting naar Menen : Poperinge .22 – Ieper. 42 – Komen. 02 – Wervik. 15 – Menen .27

Overwegen in Houthem afgesloten

Van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om een aantal overwegen te vernieuwen. Dit is momenteel het geval in Houthem, waar drie opeenvolgende overwegen op de lijn 69 tegelijk afgesloten zijn. De overweg op de Houthemsesteenweg (de verbindingsweg tussen Ieper en Komen) blijft nog dicht tot dinsdag 19 april, de overwegen in de Cortewildestraat en de Korbeelstraat/Ravenstraat (op de grens met Hollebeke) zelfs tot maandag 16 mei. Hiermee is de dorpskern zowat in tweeën verdeeld. Plaatselijk omrijden kan via de Marlièrestraat, Chicanestraat en Cortewildestraat, voor het doorgaande en zware verkeer tussen Ieper en Komen is er een omlegging via Waasten, over de N58 en de N336.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier