Opnieuw scheepvaartverkeer tussen Gent en de kusthavens mogelijk

Redactie KW

De Kruispoortbrug I in Brugge is zondagochtend met enkele grote kranen op een ponton gehesen en afgevoerd. Schepen van en naar de kusthavens kunnen dus opnieuw door. Dat meldt Waterwegen en Zeekanaal in een persbericht.

De Kruispoortbrug I liep donderdagavond schade op aan de staalstructuur. In eerste instantie werd gedacht dat stabiliteits- en laswerken het mogelijk zouden maken om met een kraan de brug open te krijgen. Na bijkomende inspectie bleek het omwille van veiligheidsredenen echter noodzakelijk om de brug volledig weg te nemen.

Vooraleer dat kon gebeuren, moesten er eerst nog heel wat las- en stabilisatiewerken in de kelder uitgevoerd worden. Zondagochtend kon de 60 ton zware brug worden gehesen. Schepen van en naar de kusthavens kunnen opnieuw door. Het zal vermoedelijk nog tot zondagavond duren vooraleer alle wachtende schepen gepasseerd zijn. De waterwegbeheerder voorziet gratis zondagsvaart om de hinder voor de scheepvaart zoveel mogelijk te beperken.

De brug staat momenteel op een ponton. Dat zal maandagvoormiddag door Brugge varen richting Gent. Waterwegen en Zeekanaal waarschuwt voor een drukke spits maandagochtend. Het vervoer van het ponton, de vrachtverkeersdrukte en het feit dat er een brug minder beschikbaar is voor het wegverkeer, zal er vermoedelijk voor zorgen dat er veel verkeersdrukte is. Er is een omleiding via de Dampoortbrug.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier