Oplossing voor verwarring over zelfde straatnaam in Diksmuide en Houthulst

Straatnaamborden aan beide kanten van de weg. Aan de linkerkant een bord met het logo van Diksmuide en aan de rechterkant het bord met het logo van Houthulst. © ACK
Redactie KW

In juni klaagden Viktor en Bart Blanckaert namens de inwoners van de Steenstraat de voortdurende verwarring in deze straat aan.

Als gevolg daarvan was er maandag een bijeenkomst met de burgemeesters van Diksmuide en Houthulst en de inwoners van de Steenstraat in het Heuvelhuis in Klerken. Nadat de bewoners hun grieven kenbaar hadden gemaakt, werd samen met de burgemeesters naar een oplossing gezocht. Huisnummers veranderen was voor iedereen een stap te ver. Uiteindelijk werd afgesproken dat er grote borden met duidelijke vermelding van de gemeente en de huisnummers en straatnaamborden zullen komen. Aan GPS-leveranciers zoals TomTom, Garmin en Google zal gemeld worden hoe de nummering in de Steenstraat in elkaar zit.

Een grote bezorgdheid van de bewoners was dat de hulpdiensten door deze situatie niet tijdig ter plaatse zouden zijn, waarop de burgemeesters antwoordden dat de hulpdiensten volgens coördinaten rijden. Op vraag van de bewoners wordt gekeken of deze coördinaten van ieder huis doorgegeven kunnen worden zodat ze bij een noodgeval onmiddellijk vermeld kunnen worden en de hulpdiensten niet moeten zoeken.

Inspanning gevraagd van Bpost

De twee bedrijven die in de Steenstraat gevestigd zijn en voor overlast zorgen – doordat vrachtwagens de oprit van het huis met hetzelfde huisnummer kapotrijden en doordat hun buitenlandse werknemers op de meest onmogelijke uren aankomen en de verkeerde mensen uit bed bellen – zullen gevraagd worden om een duidelijke bewijzering naar hun bedrijf te plaatsen. Als laatste punt zal ook aan Bpost gevraagd worden om niet enkel op het nummer, maar ook op de naam te letten bij het bedelen van de post.

De punten zullen uitgewerkt worden en na een jaar zal de groep weer samenkomen om de situatie te evalueren.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier