Oplossing voor ontoegankelijke parkeergarage op Marktplein Harelbeke

Door de werken kunnen de bewoners van Mijn Huis een tijdje geen gebruik maken van hun ondergrondse garage. © LOO
Redactie KW

Door de grootschalige werken aan het Harelbeekse Marktplein kunnen de huurders van Mijn Huis geen gebruik maken van hun ondergrondse parkeerplaats. Tot de werkzaamheden afgerond zijn, voorziet Het Vrije een bovengrondse oplossing.

Tijdens de werkzaamheden aan MIJN HUIS zullen de bewoners tijdelijk kunnen parkeren op het Marktplein. Zeer binnenkort starten de werken voor de herinrichting van de Markt in Harelbeke. In dit kader begint aannemer Furnibo in opdracht van Immogra in de eerstkomende weken met de afbraakwerken van de gebouwen van Mijn Huis aan de Vrijdomkaai.

Hierdoor kunnen de huurders van Mijn Huis op het Marktplein een tijdlang geen gebruik meer maken van hun ondergrondse parkeerplaats. Mijn Huis en Immogra hebben daarom een akkoord gesloten om de bewoners van het pand Leiewoon, een tijdelijke parkeerplaats te bezorgen op de nog vrijliggende delen van het Marktplein. Alle huurders zullen tijdens de werken een gereserveerde parkeerplaats blijven behouden. Deze parkeerplaatsen zullen aangeduid worden met de nummerplaten van de betrokken gebruikers.

Het is de bewoners vrij om ten allen tijde, tot op het ogenblik dat de nieuwe parking van Mijn Huis afgewerkt is, deze parkeerplaats te benutten. Naast deze gereserveerde ruimte, zijn er nog een aantal parkeerplaatsen voor bezoekers beschikbaar. Deze parkeerplaatsen nemen het karakter aan van blauwe zone en kunnen dus enkel gebruikt worden mits het verplicht plaatsen van de parkeerschijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier