Opening nieuw oplaadpunt voor elektrische voertuigen aan Graanmarkt in Kortrijk

© NSK
Redactie KW

De officiële opening op zaterdagmorgen was meteen ook het startschot voor de week van de milieuvriendelijke voertuigen.

Het was Vlaams minister van energie Bart Tommelein die samen met burgemeester Vincent Van Quickenborne de eerste stekker in de oplaadpaal plaatste. Met dit extra oplaadpunt kunnen bestuurders nu al op een achttal plaatsen in Kortrijk hun wagen bijladen, maar dit aantal moet komend jaar nog verder stijgen tot een elftal locaties. “Wie zijn elektrische wagen bijlaadt op één van de beschikbare punten in onze stad hoeft tijdens deze laadbeurt niet over een parkeerticket te beschikken.”, vertelt Burgemeester Van Quickenborne.

Tevens kunnen bestuurders ook via een app in een oogopslag zien welk oplaadpunt in onze stad op dat ogenblik beschikbaar is. Vincent Vandeweghe, die één jaar terug een elektrische wagen aankocht, was zaterdagmorgen meteen de eerste bestuurder die gebruik maakte van het nieuwe oplaadpunt. “In aankoop is de wagen net iets duurder dan een gelijkaardig model dat rijdt op fossiele brandstof, maar gezien de premie die ik mocht ontvangen van de Vlaamse regering bij de aanschaf van de wagen en gezien een oplaadbeurt slechts enkele euro’s kost is dit snel via deze weg teruggewonnen”, weet Vincent.

“Even wennen, maar zou volgende keer net hetzelfde doen”

“Zelf ben ik actief in de wereld van de zonnepanelen, dus wilde ik ook een milieuvriendelijke oplossing om mij te verplaatsen. Met een volle batterij kan je al snel een 200-tal kilometer rijden, dus ideaal om al mijn zakelijke ritten mee te doen. Het was even wennen aan mijn nieuwe wagen, maar al snel maakte de schrik die ik had plaats voor gebruiksgemak. Een jaar later kan ik alvast zeggen dat ik opnieuw zou overwegen om een elektrische wagen te kopen.”

Als eerste gebruiker van het nieuwe oplaadpunt kreeg Vincent Vandeweghe zaterdagmorgen uit handen van Vlaams minister van energie Bart Tommelein een nieuwe oplaadkabel cadeau. De opening van het nieuwe oplaadpunt, een samenwerking tussen de stad Kortrijk en Eandis, ging gepaard met feestelijke Mexicaanse muziek.

(NSK – Foto NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier