Open VLD heeft twijfels bij dure camera’s op kruispunt in Poperinge

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond stelde het schepencollege voor het cameranetwerk uit te breiden met vijf digitale camera’s op het kruispunt Gasthuisstraat-Hondstraat- Casselstraat – Duinkerkestraat.

De Open VLD-fractie volgt volgens Johan Lefever het bestuur daar waar camera’s worden geplaatst ter bestrijding van vandalisme en voor inbraakbeveiliging. “Nu wordt 28.000 euro geïnvesteerd in vijf digitale camera’s op een ‘druk verkeerpunt’, los van het uiteindelijke doel van camerabewaking. Ware het niet beter nog wat af te wachten, gezien een nieuw verkeerscirculatieplan misschien wel zal zorgen voor een andere (minder drukke) situatie? Wel vraagt de fractie te onderzoeken of er kan geïnvesteerd worden in camera’s met nummerplaatherkenning aan de grens, om zo de geseinde voertuigen te intercepteren” aldus Johan Lefever.

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) antwoordde dat genoemd punt altijd een ‘druk’ punt zal blijven en dat het nuttig is een volledig overzicht te kunnen hebben. “Het circuit moet sluitend gemaakt worden, zodat dieven en vandalen volledig gevolgd kunnen worden in het stadscentrum. De plaatsing van camera’s met nummerplaatherkenning is een zaak van de hogere overheid, en niet van ons. Maar als stadsbestuur zullen we zeker meewerken” aldus de burgemeester.

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier