Op- en afrit Roeselare-Rumbeke langs E403 later terug open dan voorzien

© FM
Redactie KW

De slechte weersomstandigheden van de voorbije dagen verhinderden de aanleg van een toplaag op de oprit richting Kortrijk en de afrit vanuit Brugge aan het complex nr. 6 Roeselare-Rumbeke langs de E403. De heropening van de op- en afrit is hierdoor met een week uitgesteld.

De oorspronkelijke openstelling was voorzien op vrijdag 3 april. Het te natte en te koude weer van de voorbije dagen is echter ongunstig geweest voor het aanleggen van een kwalitatieve en duurzame toplaag. Daarnaast kon de veiligheid van de arbeiders op en rond het zware materieel niet worden gegarandeerd wegens de hevige rukwinden. De nieuwe vooropgestelde datum is vrijdag 10 april, al blijft het afwachten wat het weer brengt.

Verdere planning

Naast de werken op het op- en afrittencomplex wordt ook gewerkt op de brug over de E403 en de N36. Onder het op- en afrittencomplex en onder de N36 ter hoogte van de verkaveling De Mol legt het Agentschap voor Wegen en Verkeer nieuwe fietstunnels aan. Dit laat zich vooral voelen op de N36, waar sinds het begin van de werken in beide richtingen slechts één rijkstrook beschikbaar is. Deze situatie zal, bij gunstige weersomstandigheden, nog van kracht zijn tot begin mei. Daarna wordt de N36 volledig vrijgegeven en situeren de werken zich vooral naast de Rijksweg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier