Op- en afrit E40 bij Aalter enkele dagen dicht tijdens werken, daarna versmalde rijstroken tot 2018

17/11/16 om 20:29 - Bijgewerkt om 20:27

Om de aansluiting van de E40 op de tijdelijke parallelweg langs de E40 te maken, die tot het voorjaar van 2018 zal worden gebruikt, gaan de oprit en afrit richting Gent afwisselend dicht.

Op- en afrit E40 bij Aalter enkele dagen dicht tijdens werken, daarna versmalde rijstroken tot 2018

De afrit gaat toe op 19 november en de oprit enkele dagen van 1 december tot 5 december. Daarna zal het verkeer op de tijdelijke parallelweg op 3 versmalde rijstroken rijden tot het voorjaar 2018. Bij te nat of te koud weer kunnen deze data nog wijzigen.

Op zaterdag 19 november wordt de afrit Aalter van de E40 richting Gent afgesloten van 6 tot 20 uur. Het verkeer moet doorrijden op de E40 tot de afrit Nevele, daar kan men keren en terugrijden tot de afrit Aalter richting kust.

Van donderdag 1 december tot maandag 5 december gaat de oprit Aalter dicht. Het verkeer kan de E40 oprijden richting kust, keren aan het op- en afrittencomplex in Beernem en terugrijden richting Gent.

Vanaf 5 december tot voorjaar 2017 zal de aannemer vooral aan de zuidzijde van de E40 aan de rotonde op de Steenweg op Deinze (N409) en de verbindingsweg tussen de twee nieuwe rotondes werken. Daarnaast start de aannemer met de werken voor het vervangen van de brug in de E40 over de N409. Er wordt ook ten noorden van de E40 gewerkt aan de bouw van de fundering van de fly-over.

Het verkeer richting Gent rijdt vanaf maandag 5 december om 6 uur op de tijdelijke parallelweg. Er zijn drie versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 90km/u. Vrachtwagens mogen maximaal 70km/u rijden en niet inhalen. De omleiding via de tijdelijke parallelweg duurt anderhalf jaar, tot voorjaar 2018.

Het verkeer richting kust zal ook over 3 versmalde rijstroken rijden ter hoogte van het complex. De aannemer neemt de linkerrijstrook in om veilig te kunnen werken. Ook hier zal een snelheidsbeperking ingevoerd worden voor de auto's (90km/u) en vrachtwagens (70km/u). Vrachtwagens mogen ook hier niet inhalen. Deze situatie duurt tot eind januari 2017.

>>Voor meer info over de werken surf naar www.wegenenverkeer.be/Aalter

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!