Oostendse luchthaven heel even gesloten voor alle vliegverkeer

Redactie KW

Het luchtruim boven de Oostendse luchthaven is zondagmiddag een twintigtal minuten gesloten geweest. De reden: een hoop ballonnen die gaan vliegen was. Twintig minuten mocht geen enkel vliegtuig landen of vertrekken.

Een tros ballonnen zorgde zondagmiddag even voor heisa op de luchthaven van Oostende. Die waren enkele kilometers verderop gaan vliegen en versperden een tijdlang het luchtruim. Eén vliegtuig moest twintig minuten aan de grond blijven staan omdat het geen toestemming kreeg om op te stijgen. “Met een kwartier vertraging is ons vliegtuig toch naar Barcelona kunnen vertrekken”, zegt Piet Demeyere, woordvoerder van vliegtuigmaatschappij TUI.

Geen schadeclaim

De ballonnen waren van straatventers die enkele kilometers verderop bezig waren. Zij waren naar de Sinterklaasparade in Middelkerke afgezakt en verkochten de ballonnen daar. Maar door een hevige rukwind gingen de ballonnen vliegen. Met de opvallende gevolgen van dien.Vliegtuigmaatschappij TUI vond de hinder vervelend, maar is niet van plan om een schadeclaim tegen de ballonnenverkopers in te dienen. “De vertraging viel al bij al best mee. De kans dat we een schadeclaim indienen lijkt dan ook klein”, klinkt het.

Wie minder met het voorval kon lachen is de politie van Middelkerke. Zij stelden wel degelijk een proces-verbaal tegen de straatventers op. Niet omdat hun ballonnen gingen vliegen, wel omdat ze die eigenlijk niet mochten verkopen. “Ze daagden daar eigenlijk ongevraagd op”, zegt Els Vandenbussche, wachtofficier van de lokale politiezone. “Noch wij, noch de gemeente wist van hun verkoop af. Maar ze hadden wel heel wat van die ballonnen bij.” De verkopers riskeren wel nog een sanctie van de politie.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier