Oostendse Luchthaven breidt uit met privéluchtvaart

03/03/16 om 10:03 - Bijgewerkt om 10:03

Een niet onbelangrijke nieuwe speler vestigde zich deze week op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge. Het bedrijf NextGen Aviation Group wil, na succes in Antwerpen, toegankelijke privévluchten en vliegtuigverhuur nu ook in Oostende introduceren.

NextGen Aviation Group werd opgericht in 2011 en is de eerste Belgische firma die instaat wat een 'advanced fractional ownership systeem' wordt genoemd, waarbij je gedeeltelijk eigenaar kunt worden van een vliegtuig. Het timeshare-principe, zeg maar. Daarnaast biedt het bedrijf ook zakelijke vluchten in privévliegtuigen aan. Het hoofdkantoor is gevestigd op de luchthaven van Antwerpen, dat ook al door de Franse groep Egis wordt beheerd. Deze week opende NextGen een tweede kantoor op de Oostendse luchthaven en ziet daar een lucratieve toekomst voor weggelegd. "Een privévliegtuig hoeft inderdaad echt niet iets te zijn voor een heel kleine groep lucky few", legt CEO Tim de Meijer uit. "Ook in onzekere economische tijden best...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!