Oostendebaan ter hoogte van Kalsijdebrug in Gistel vanaf vrijdag onderbroken

Redactie KW

Langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort wordt een fietstunnel aangelegd onder de N33 in Gistel. Die fietstunnel moet het fietsverkeer langs het jaagpad veiliger maken.

Aanstaande vrijdag 4 april wordt vanaf 17 uur het verkeer over de Kalsijdebrug volledig afgesloten. Dat zal uiteraard voor de nodige verkeershinder zorgen. Voor de Gistelnaars is het ‘klein kassietje’ de voor de hand liggende omleiding. Die buurtweg, die nu al kreunt onder de hoge belasting, zal ongetwijfeld tjokvol zitten. Om het sluipverkeer van vrachtwagens te vermijden wordt een gewichtsbeperking tot 3,5 ton ingesteld langs de Vaarstraat en de Neerhofstraat.

De bussen van De Lijn, lijn 51 (Torhout) en lijn 52 (Brugge), zullen een omleiding volgen via Leffinge. Voor wie uit het binnenland komt stelt het Agentschap Wegen en Verkeer omleidingen voor via de autosnelwegen.

Pas vanaf maandagnamiddag 14 april wordt de Kalsijdebrug opnieuw open gesteld. Het verkeer zal dan, via verkeerslichten, beurtelings over één rijstrook geleid worden.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier