Ook maandag hinder op volledige net van De Lijn door vierde stakingsdag

03/07/17 om 07:47 - Bijgewerkt om 08:58

Maandagochtend, op de vierde stakingsdag van de drie vakbonden bij De Lijn, is er opnieuw hinder op het volledige net van de openbaarvervoermaatschappij.

Ook maandag hinder op volledige net van De Lijn door vierde stakingsdag

De dienstregeling is verstoord. © GF

"Het beeld is vrij gelijklopend met de voorbije dagen, maar nu met implicaties op zowel het stads- als het streekvervoer", aldus Astrid Hulhoven, woordvoerder van De Lijn.

De dienstverlening trekt zich pas op gang, mogelijk wijzigt de situatie nog in de loop de ochtend. De hinder verschilt sterkt in de verschillende regio's, maar is maandagmorgen het grootst in de provincie Antwerpen en Vlaams-Brabant. Ook de Kusttram ondervindt hinder: er rijdt er maar 1 per uur. De pendelbussen naar Werchter rijden zoals voorzien, aldus De Lijn.

In West-Vlaanderen is de hinder zowel in de steden als in het streekvervoer voelbaar. In Oostende rijdt een op de drie stadsbussen, in Brugge een op de twee. Het stadsnet Roeselare rijdt normaal. Ongeveer 75 procent van de streeklijnen in regio Brugge rijden. In de kuststreek rijdt ongeveer 65 procent van de streeklijnen.

De drie vakbonden van De Lijn voeren tot en met maandag actie tegen het voorstel van nieuwe cao voor De Lijn. Reizigers vinden de actuele en gedetailleerde stand van zaken via www.delijn.be.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!