Ooigem verandert in 2017 en 2018 in een bouwwerf

Redactie KW

In OC Leieland werden maandagavond acht projecten uit de doeken gedaan die de komende twee jaar hun beslag zullen vinden in het centrum van Ooigem. Er komt onder andere nieuwe riolering in het centrum en aan de Fabiolabrug richting Oostrozebeke verrijst een grote rotonde.

Tom Coudyzer van studiebureau Snoeck & Partners maakte de plannen voor de nieuwe rioleringen in Ooigem. “De Desselgemsestraat, de Wielsbeeksestraat en het rondpunt in het centrum van Ooigem krijgen een nieuwe riolering. Dat gebeurt ook in enkele andere kleinere straten zoals de Zwaantjesstraat en de Peter Benoitstraat. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel voor afvalwater en regenwater”, legt hij uit. “De straten krijgen ook een nieuw wegdek en het rondpunt wordt verlaagd. In de Wielsbeeksestraat komt er een vrijliggend fietspad. De werken beginnen in februari 2017 en zouden op het einde van de zomer van 2018 klaar moeten zijn. De brug over het kanaal Roeselare-Leie zal in 2018 afgesloten zijn.”

Studiebureau Demey ontwierp de plannen voor een rotonde op het kruispunt van de Fabiolalaan en de Zwaantjesstraat. De rotonde zal dezelfde grootte hebben als de rotondes op de N382 in Wielsbeke. “Op de rotonde zal een nieuwe ontsluitingsweg uitkomen die zwaar verkeer naar Vanden Avenne, Crops en Benelux zal leiden”, zegt Filip Demey. “De Fabiolabrug om naar Oostrozebeke te gaan wordt ook aangepakt. We zullen het fietspad scheiden van de weg. Daarom zullen we de brug moeten verbreden. Er zal geen doorgang zijn op de brug van april tot juli 2017.”

Fietstunnel en sociale woningen

Naast deze twee belangrijke projecten zijn er nog vijf projecten in 2017 en 2018. “Er zal ook een leiding tussen de nieuwe fabriek van Agristo en de Leie aangelegd worden. De Vaartstraat zal daardoor onderbroken worden. Er komt een fietstunnel onder de Wielsbeeksestraat. Zo kunnen fietsers van het jaagpad langs het kanaal naar het jaagpad langs de Leie zonder de straat te moeten oversteken”, legt schepen van openbare werken Daisy Haydon (CD&V) uit. “We zorgen in 2017 voor een trage weg van de Pontweg naar de oude Leiearm. De bouw van 12 sociale woningen bij het OC Leieland en de uitbreiding van de parking aan het ontmoetingscentrum in de Guido Gezellestraat starten in december en zullen twee jaar in beslag nemen. De planning van alle omleidingswegen in Ooigem is nog in opmaak.”

(NVR – Foto NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier